Sajtóközlemény - Technológiai fejlesztés a TLW Kft-nél

Sajtóközlemény

Technológiai fejlesztés a TLW Kft-nél

2021/november/25

A TRANS LEX WORK Kft. sikerrel pályázott a GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01826 azonosító számú projektjével a „mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” tárgyú felhívásra, melynek célja a hazai kkv-k versenyképességének javítása azáltal, hogy a vállalkozásokat segíti a gazdaságban végbemenő folyamatokhoz való alkalmazkodásban, a szükséges felzárkózásban, és a megnyíló új lehetőségek kihasználásában. A 78 226 828 forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatású projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretén belül valósul meg. A projekt megvalósításának kezdete 2022.01.01., fizikai befejezésének tervezett napja 2022.12.31.

A Trans Lex Works Kft fő tevékenysége a forgó gépek karbantartása és nagyjavítása, például: turbinák, kompresszorok, szivattyúk, szellőzők, fúvók, hajtóművek, centrifugák, extruderek stb. 2000 óta rendelkezik tiszaújvárosi telephellyel, mely több mint 3200 nm-es területen helyezkedik el. A felépítmény összterülete 745 nm, melyből 230 nm műhely, 55 nm szerszámraktár és műhelyvezetői iroda a „nyaktag”-ban, míg az irodaház 460 m2, melyben a kiszolgálóhelységek, irodák, öltözők és egyéb közösségi helységek találhatók. A műhely 10 méter belmagasságú, míg az irodaházban két szinten helyezkednek el az irodák, mosdók, öltözők konyhák stb. Maga az épület a MOL Petrolkémia Zrt. területén belül, a TVK Ipartelepen helyezkedik el és a korábbi Tiszai Vegyi Kombinát Rt. szakmunkásképző műhelye volt. A TLW Kft. fő tevékenységéhez, a forgógépek karbantartásához szükséges berendezésekkel és szerszámokkal rendezte be a műhelyt és irodaházat, úgy, hogy a telephely munkatársait és a felmerülő szerelési /javítási /karbantartási igényeket kiszolgálja.

A megvalósuló fejlesztés eredményeként a beszerzett kiegyensúlyozó géppel új tevékenységet tudunk létrehozni, amelyet munkaegyensúlyozásnak hívunk. A tárgyi gép műszaki tartalma, mérete, alapján illeszkedik az általunk elképzelt teljeskörű karbantartási szolgáltatás fejlesztéshez szükséges egyedi alkatrészek gyártási vagy megmunkálási folyamataiba. A géppel a meglévő munkáink átfutási ideje csökkenthető, a megmunkálás házon belül gyorsabbá, pontosabbá, egyszerűbbé válik. Kisebb, egyszerűbb egyedi termékek, megmunkálási ideje, prototípus gyártás költséghatékonyan kivitelezhető. Az átfutási idők jelentősen csökkenhetnek. A kiválasztott szerszámgépek esetében fontos szempont volt, hogy a meglévő gépeinkkel hasonló gépeket válasszunk, így saját munkatársaink számára nincs jelentősebb átállási idő ugyanakkor betanítást is rugalmasan biztosítanak, illetve több gép együttes kezelése esetén - az azonos kezelési mód miatt - kicsi a hibázási lehetőség.

A fejlesztés további célja, hogy a meglévő Akkreditált Laboratóriumunkba beintegráljuk RB-s (Robbanás Biztos) szerelőműhely mellett a Dinamikus Kiegyensúlyozó egységet is (HM 40 U/BU 38, Schenck RoTec GmbH, 38.495.750 Ft), biztosítva a forgógépek karbantartásának kimagasló minőségét. A munkahelymegtartás érdekében ehhez a munkatársaknak szerveznénk képesítéssel járó tömörségvizsgáló, és roncsolásmentes anyagvizsgáló képzést.

A projektről bővebb információt a www.tlw.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Kapcsolattartó: Magyar Katalin
Telefon: +36 20 333 1341

BUDAPESTI KÖZPONT

Cím: 1138 Budapest, Váci út 152-156.

Telefon: 06 1 266 1725, 235 0214

Fax: 06 1 266 2115