Tartályvizsgálat és javítás

thumb image001TLW tevékenységei közé tartozik a veszélyes és nem veszélyes folyadékok és olvadékok tárolására szolgáló létesítmények (tárolótartályok) vizsgálatának elvégzése. Rendelkezünk érvényes tartálytályvizsgálati jogosultsággal, illetve tapasztalt és minősített szakember gárdával, melyek révén a 2016. (I. 5.) NGM rendelet alá vont tartályok vizsgálatát végezzük

Komplex biztonsági vizsgálat: Felügyeleti és diagnosztikai vizsgálatok olyan rendszere, mely alapján a vizsgált berendezés biztonságtechnikai állapota megítélhető.

Szerkezeti vizsgálat: A berendezésen általában vizuális ellenőrzéssel végzett, vagy kezdődő vizsgálatsorozat, melynek célja a veszélyes meghibásodások feltárása, ellenőrzése, megelőzése, biztonságtechnikai szempontból való megfelelőségének megállapítása.

Szilárdsági vizsgálat (nyomáspróba): Olyan vizsgálat, melynek célja annak igazolása, hogy a tárolótartály az üzemi körülmények között fellépő túlnyomást maradó alakváltozás nélkül tartja.

Tömörségi vizsgálat: Olyan vizsgálat, melynek célja annak megállapítása, hogy a berendezés tömörsége kielégíti-e a rá megállapított tömörségi értéket.

Üzemi ellenőrzés: Az üzemelés helyén szemrevételezéssel végzett vizsgálat, mely a berendezés külső állapotának, tömörségének, üzemeltetési körülményének ellenőrzésére irányul.
A vizsgálatokat követően a szükséges jegyzőkönyveket a tartályvizsgáló szakember a legrövidebb időn belül elkészíti. A vizsgálati jegyzőkönyv tartalmazza a vizsgálat idejét, helyét, a vizsgálat módszerét, a műszerek azonosítható megnevezésével, valamint a kiegészítő vizsgálatok eredményeit.

A tartályvizsgáló szakember a vizsgálat során feltárt, intézkedést igénylő meghibásodásról szóban tájékoztatja az Üzemeltetőt, akivel egyeztetést végez a javítás módjára vonatkozóan, meghatározva javítási dokumentáció készítésének, hatósági eljárás szükségességét.

A vizsgálat alapján szükségesnek tartott javítások, illetve a megengedhető eltérések külön vizsgálati jelentésben, vagy szakvéleményben kerülnek rögzítésre. Minden esetben külső szakértők bevonására is sor kerül.

FŐBB REFERENCIÁK:

  • AKZO NOBEL COATINGS ZRt. - T-24 jelű 50 m3-es etilalkohol tartály tisztítása és szerkezeti vizsgálata, szakértői vélemény készítése.
  • COLUMBIAN TISZAI KOROMGYÁRTÓ Kft. - 3000 köbméteres kvencsolaj tartály tisztítása, szerkezeti vizsgálata és fenéklemez cseréje.
  • MOL NyRt. - Szegedi Bányászati Üzem Főgyűjtőn 1000 m3-es (2900-3 számú) tartály javítása.
  • LINDE GÁZ MAGYARORSZÁG ZRt. - Nyomástartó berendezések, csövek, biztonsági szelepek PED szerinti besorolása a Levegőszétválasztó, HYCO-1 és HYCO-2 üzemeknél. Ellenőrzési tervek készítése, valamint számítógépes informatikai bázisú dokumentáció kidolgozása. „0" és aktuális állapot rögzítő rendszer kidolgozása.

BUDAPESTI KÖZPONT

Cím: 1138 Budapest, Váci út 152-156.

Telefon: 06 1 266 1725, 235 0214

Fax: 06 1 266 2115

E-mail: tlw@tlw.hu

Iroda elérhetősége hétköznapokon 9.00 - 17.00-ig

TISZAÚJVÁROSI KIRENDELTSÉG

Cím: 3581 Tiszaújváros, TVK Ipartelep Pf. 207

E-mail: kirendeltseg@tlw.hu

Iroda elérhetősége hétköznapokon 7.00 - 15.00-ig

Százhalombattai kirendeltség

Cím: 2442 Százhalombatta, Olajmunkás u. 2. Hrsz.: 2704/24

Telefon: +36-1-266-1725

E-mail: tlw@tlw.hu

Iroda elérhetősége hétköznapokon 7.00 - 15.00-ig