Anyagvizsgálatok

A Trans Lex Work Kft. égisze alatt működő diagnosztikai csoportunk eszközparkját folyamatosan fejlesztve, és a humán erőforrásunkat tovább képezve bevontuk tevékenységi körünkbe a roncsolásmentes anyagvizsgálatokat az állapotvizsgálati tevékenységet erősítve és létrehozva egy független, behatástól mentes Diagnosztikai- és Anyagvizsgálati Laboratóriumot. A laboratóriumi szakember gárdánk megfelelően képzett, nagy tapasztalatú kollégákból tevődik össze, akik a vizsgálatokat a helyszínre kivonulva nagy precizitással képesek elvégezni, minőségi dokumentációt kibocsájtva. Roncsolásmentes anyagvizsgálataink kiterjednek többek között a szemrevételezéses-, folyadékbehatolásos (penetrációs)-, mágnesezhető poros-, ultrahangos-, tömörségvizsgálatokra, továbbá a fémek mágneses memóriájának (MMM) vizsgálatára és keménységmérésre.

Berendezések teljeskörű állapotvizsgálata

A TLW Kft. Diagnosztikai és Anyagvizsgáló Laboratórium keretei között valamennyi modern műszaki és diagnosztikai méréssel, valamint roncsolásmentes anyagvizsgálatok alkalmazásával (szemrevételezéses-, folydékbehatolásos-, ultrahangos-, mágnesezhető poros-, MMM), szakértői vizsgálatokkal alátámasztásával alakítjuk ki szakvéleményünket a gépek, berendezések beton alapjaitól kezdve valamennyi nyomástartó berendezés, tárolótartály, forgógép, csővezeték, szigetelés, továbbá a műszeres és villamos egység műszaki állapotára vonatkozóan.

Bővebben: Berendezések teljeskörű...

Keménységmérés

A keménységmérést jellemzően integráltan alkalmazzuk egy-egy berendezés (kazán, hőcserélő, szerkezeti elemek, stb.) állapotvizsgálata során, összehangoltam más anyagvizsgálati eljárásokkal.

Bővebben: Keménységmérés

Fémek Mágneses Memóriája (MMM)

A Metal Magnetic Memory, azaz fémek mágneses memóriája eljárás egy roncsolásmentes vizsgálati eljárás, mely a saját mágneses mező eloszlásának rögzítésén és elemzésén alapszik. A vizsgálat alapján kimutathatók a feszültséggyűjtő- és hibahelyek, a hegesztési varratok és alapanyagok inhomogenitása.

Bővebben: Fémek Mágneses Memóriája (MMM)

Folyadékbehatolásos vizsgálat

A folyadékbehatolásos vizsgálat során a megtisztított felületre felvitt jelzőfolyadék a kapilláris hatás alapján behatol a felület anyagfolytonossági hibáiba. Ha eltávolítjuk a felületről a felesleges jelzőfolyadékot, a felszínre vitt előhívóanyag segítségével a résből a folyadék a felszínre szivárog és a vizsgáló rendszer kialakításából adódóan, a nagy kontraszthatás miatt jól megfigyelhetővé válik az anyaghiba. A folyadékbehatolásos vizsgálat kiválóan alkalmazható mint roncsolásmentes anyagvizsgálati eljárás fémek vizsgálatára.

Bővebben: Folyadékbehatolásos vizsgálat

Mágnesezhető poros repedésvizsgálat

A mágnesezhető poros repedésvizsgálat ferromágneses anyagoknál alkalmazható felületi vagy felület közeli hibák kimutatására (repedések, zárványok, lyukacsosság). A vizsgálat fizikai alapját az képezi, hogy a felmágnesezett anyagokon, az anyag felületén lévő folytonossági hibák eltérítik a mágneses fluxust.

Bővebben: Mágnesezhető poros...

Szemrevételezéses vizsgálat

roncsolásmentes anyagvizsgálat, mivel is kezdődik? Nem mással mint vizuális vizsgálattal. A vizuális vizsgálat az alapvető vizsgálati eljárás, mely elengedhetetlen része a szerkezeti elemek, berendezések állapotának/megfelelőségének megítélésénél.

Bővebben: Szemrevételezéses vizsgálat

Tartályvizsgálat és javítás

thumb image001TLW tevékenységei közé tartozik a veszélyes és nem veszélyes folyadékok és olvadékok tárolására szolgáló létesítmények (tárolótartályok) vizsgálatának elvégzése. Rendelkezünk érvényes tartálytályvizsgálati jogosultsággal, illetve tapasztalt és minősített szakember gárdával, melyek révén a 2016. (I. 5.) NGM rendelet alá vont tartályok vizsgálatát végezzük

Bővebben: Tartályvizsgálat és javítás

Tömörségvizsgálat

A tömörségvizsgálati eljárás alkalmas arra, hogy tartályok, nyomástartó edények, csövek, hőcserélők esetén a szivárgás jelenlétét kimutassuk, vagy annak mértékét megadjuk.

Bővebben: Tömörségvizsgálat

Ultrahangos vizsgálatok

Anyagvizsgáló és diagnosztikai laborunk a legmodernebb ultrahangos vizsgálókészülékeivel képesek vagyunk a berendezések és szerkezeti anyagok széles skáláján elvégezni a szükséges roncsolásmentes anyagvizsgálatokat. Az eljárást akár integráltan is tudjuk alkalmazni más hibakereső vizsgálattal összehangoltan, illetve igény szerint önmagában is.

Bővebben: Ultrahangos vizsgálatok

BUDAPESTI KÖZPONT

Cím: 1138 Budapest, Váci út 152-156.

Telefon: 06 1 266 1725, 235 0214

Fax: 06 1 266 2115

E-mail: tlw@tlw.hu

Iroda elérhetősége hétköznapokon 9.00 - 17.00-ig

TISZAÚJVÁROSI KIRENDELTSÉG

Cím: 3581 Tiszaújváros, TVK Ipartelep Pf. 207

E-mail: kirendeltseg@tlw.hu

Iroda elérhetősége hétköznapokon 7.00 - 15.00-ig

Százhalombattai kirendeltség

Cím: 2442 Százhalombatta, Olajmunkás u. 2. Hrsz.: 2704/24

Telefon: +36-1-266-1725

E-mail: tlw@tlw.hu

Iroda elérhetősége hétköznapokon 7.00 - 15.00-ig