Fémek Mágneses Memóriája (MMM)

A Metal Magnetic Memory, azaz fémek mágneses memóriája eljárás egy roncsolásmentes vizsgálati eljárás, mely a saját mágneses mező eloszlásának rögzítésén és elemzésén alapszik. A vizsgálat alapján kimutathatók a feszültséggyűjtő- és hibahelyek, a hegesztési varratok és alapanyagok inhomogenitása.

Bővebben: Fémek Mágneses Memóriája (MMM)

Folyadékbehatolásos vizsgálat

A folyadékbehatolásos vizsgálat során a megtisztított felületre felvitt jelzőfolyadék a kapilláris hatás alapján behatol a felület anyagfolytonossági hibáiba. Ha eltávolítjuk a felületről a felesleges jelzőfolyadékot, a felszínre vitt előhívóanyag segítségével a résből a folyadék a felszínre szivárog és a vizsgáló rendszer kialakításából adódóan, a nagy kontraszthatás miatt jól megfigyelhetővé válik az anyaghiba. A folyadékbehatolásos vizsgálat kiválóan alkalmazható mint roncsolásmentes anyagvizsgálati eljárás fémek vizsgálatára.

Bővebben: Folyadékbehatolásos vizsgálat

Mágnesezhető poros repedésvizsgálat

A mágnesezhető poros repedésvizsgálat ferromágneses anyagoknál alkalmazható felületi vagy felület közeli hibák kimutatására (repedések, zárványok, lyukacsosság). A vizsgálat fizikai alapját az képezi, hogy a felmágnesezett anyagokon, az anyag felületén lévő folytonossági hibák eltérítik a mágneses fluxust.

Bővebben: Mágnesezhető poros...

Szemrevételezéses vizsgálat

Roncsolásmentes anyagvizsgálat, mivel is kezdődik? Nem mással mint vizuális vizsgálattal. A vizuális vizsgálat az alapvető vizsgálati eljárás, mely elengedhetetlen része a szerkezeti elemek, berendezések állapotának/megfelelőségének megítélésénél.

Bővebben: Szemrevételezéses vizsgálat

Ultrahangos vizsgálatok

Anyagvizsgáló és diagnosztikai laborunk a legmodernebb ultrahangos vizsgálókészülékeivel képesek vagyunk a berendezések és szerkezeti anyagok széles skáláján elvégezni a szükséges roncsolásmentes anyagvizsgálatokat. Az eljárást akár integráltan is tudjuk alkalmazni más hibakereső vizsgálattal összehangoltan, illetve igény szerint önmagában is.

Bővebben: Ultrahangos vizsgálatok

Gépdiagnosztika (rezgésmérés)

A Trans Lex Work Kft. 1995 óta végez rezgésdiagnosztikai vizsgálatokat. Az eseti rezgésvizsgálatok mellett több magyarországi termelő vállalatnál (pl. villamos erőművek, olaj és vegyipari üzemek, vízművek stb.) rendszeres időközönkénti méréssel, komplex rezgésfelügyelettel segíti a karbantartás szervezését, a váratlan meghibásodások és költségek elkerülését.

Bővebben: Gépdiagnosztika (rezgésmérés)

BUDAPESTI KÖZPONT

Cím: 1138 Budapest, Váci út 152-156.

Telefon: 06 1 266 1725, 235 0214

Fax: 06 1 266 2115

E-mail: tlw@tlw.hu

Iroda elérhetősége hétköznapokon 9.00 - 17.00-ig

TISZAÚJVÁROSI KIRENDELTSÉG

Cím: 3581 Tiszaújváros, TVK Ipartelep Pf. 207

E-mail: kirendeltseg@tlw.hu

Iroda elérhetősége hétköznapokon 7.00 - 15.00-ig

Százhalombattai kirendeltség

Cím: 2442 Százhalombatta, Olajmunkás u. 2. Hrsz.: 2704/24

Telefon: +36-1-266-1725

E-mail: tlw@tlw.hu

Iroda elérhetősége hétköznapokon 7.00 - 15.00-ig